OPIS PRODUKTU

HOTMAR 400

DANIE SAMOPODGRZEWAJĄCE-READY FOOD

Firma P.P.H.U. MARTECH-PLUS Marcin Mistarz Sp. J. proponuje Państwu danie samopodgrzewające się za pomocą bezpłomieniowego podgrzewacza. Wykorzystywana technologia pozwala na podgrzanie 400 ml konserwy w ciągu około 6 minut, w każdym miejscu i w każdych warunkach bez udziału gazu, ognia czy prądu.  Posiłek wytwarzany jest bez udziału środków spulchniających, stabilizatorów, emulgatorów i bez GMO. Produkt jest poddany procesowi sterylizacji.

MARTECH-PLUS jest  dystrybutorem gotowych dań samopodgrzewających się za pomocą bezpłomieniowego podgrzewacza chemicznego, którego zastosowanie idealnie sprawdza się w pracy, w terenie, w podróżach jak i różnego rodzaju eskapadach terenowych. Produkcja prowadzona jest w oparciu o system analizy krytycznych punków kontroli HACCP i inspekcji weterynaryjnej z numerem PL 30134004 WE. Jako jedyny wykonawca tego typu rozwiązań grzewczych w Polsce, posiada zgłoszenie patentowe nr P.412226 z dnia 4 maja 2015 roku oraz Świadectwo Rejestracji Prawa Wz. Przemysłowego nr 22397.

OPIS DZIAŁANIA

Danie umieszczone w puszce wewnętrznej podgrzewane jest wskutek reakcji występującej w otulinie  puszki wewnętrznej.  Warstwa korka okrywająca puszkę zewnętrzną zabezpiecza przed oparzeniem. Temperatura  w czasie działania może dochodzić do 80 stopni Celsjusza. Inicjacją reakcji jest przekłucie przegród pomiędzy warstwami środków grzewczych i aktywatorem. Właściwy skład środków oraz dobór ilościowy zapewnia  wzrost temperatury (4-8 min.) i jej podtrzymywanie przez kilkanaście minut. Ogrzana puszka wewnętrzna utrzymuje potrawę w temperaturze idealnej do konsumpcji.

INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA

 

 


 

 Produkt zmienia wygląd – różne wersje opakowań.


 

 

TORBY ZASOBNIKOWE

Doświadczenia i propozycje naszych klientów  zaowocowały projektem lekkich toreb zasobnikowych. Na jednodniowe wyprawy, dla myślistwa lub wędkarstwa, w podróży zarówno na lądzie i na wodzie, gdy użycie plecaka jest zbyteczne a konieczna jest porcja energii – zaproponowano ten projekt.   Założono ładowność dwóch puszek, pieczywa, porcji energetycznej- baton THIS-1 oraz łyżki składanej. Torba jest dopasowywalna do potrzeb, może służyć również innym celom a jej wielkość regulowana jest specjalna konstrukcją.

 

DANIA DOSTĘPNE W BIEŻĄCEJ SPRZEDAŻY

 

Wołowina w sosie pomidorowym  400 g –  139,7 kcal/100g

Skład: woda, wołowina( 30%), warzywa( marchew ,pasternak , cebula,) koncentrat pomidorowy (5 %), ryż, skrobia kukurydziana , mąka pszenna( zawiera gluten), sól, cukier, olej roślinny, przyprawy

Wartość odżywcza 100 g RWS*
Wartość energetyczna / 585,5kJ 7 %
Tłuszcz 8,5 g 12 %
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,9 g 20 %
Węglowodany 5,5 g 2 %
w tym cukry 1,2 g 1 %
Białko 10,8 g 22 %
Sól 1 g 17%

*RWS Referencyjne Wartości Spożycia dla wartości   energetycznej i wybranych składników odżywczych dla przeciętnej osoby dorosłej ( 2000 kcal dziennie)

Kurczak w sosie węgierskim    400 g  –   107,2 kcal/100g

Skład: woda, mięso drobiowe z kurczaka (30 %), koncentrat pomidorowy (5 %), warzywa (cebula, marchew, pasternak, świeża papryka), ryż, skrobia kukurydziana, mąka pszenna (zawiera gluten ), sól, olej, przyprawy.

 

Wartość odżywcza 100 g RWS*
Wartość energetyczna / 449,2 kJ 5 %
Tłuszcz 5,5 g 8 %
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,5 g 8 %
Węglowodany 5,4 g 2 %
w tym cukry 1,2 g 1 %
Białko 9,4 g 19 %
Sól 0,8 g 13 %

*RWS Referencyjne Wartości Spożycia dla wartości   energetycznej i wybranych składników odżywczych dla przeciętnej osoby dorosłej ( 2000 kcal dziennie)

Wieprzowina w sosie węgierskim     400 g  –  164,4 kcal/100g
Skład: woda, wieprzowina (30%), warzywa (marchew, pietruszka, cebula, papryka świeża), kasza jęczmienna, koncentrat pomidorowy (5%), skrobia kukurydziana, mąka pszenna (zawiera gluten), skrobia kukurydziana, sól, olej roślinny, przyprawy

 

Wartość odżywcza 100 g RWS*
Wartość energetyczna 164,4 kcal/ 805,6 kJ 8%
Tłuszcz 11,5 g 16 %
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4 g 20 %
Węglowodany 6,7 g 3 %
w tym cukry 1,3 g 1 %
Białko 9,2 g 18 %
Sól 1 g 16 %

* RWS Referencyjne Wartości Spożycia dla wartości   energetycznej i wybranych składników odżywczych dla przeciętnej osoby dorosłej ( 2000 kcal dziennie)

Fasola z kiełbasą w sosie pomidorowym  400 g –  133 kcal/100 g 

Skład: fasola biała (35%), woda, kiełbasa wieprzowa (8%), koncentrat pomidorowy (4%), warzywa (marchew, pasternak), mąka pszenna (zawiera gluten), skrobia kukurydziana, cukier, olej roślinny, sól, czosnek, przyprawy.

 

Wartość odżywcza 100 g RWS*
Wartość energetyczna 556 kJ/133 kcal 7%
Tłuszcz 5,0g 7%
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,3 g 7%
Węglowodany 14,9 g 6%
w tym cukry 0,9 g 1%
Białko 8,0 g 16%
Sól 0,75 g 13%

* RWS Referencyjne Wartości Spożycia dla wartości   energetycznej i wybranych składników odżywczych dla przeciętnej osoby dorosłej ( 2000 kcal dziennie)

 

Fasola w sosie pomidorowym 400 g  –   96 kcal/100 g

Skład: fasola biała (43%), woda, koncentrat pomidorowy (4%), warzywa (marchew, pasternak), mąka pszenna (zawiera gluten), skrobia kukurydziana, cukier, olej roślinny, sól, czosnek, przyprawy.

 

Wartość odżywcza 100 g RWS*
Wartość energetyczna 404 kJ/96 kcal 5 %
Tłuszcz 1,0 g 1 %
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g 1 %
Węglowodany 14 g 5 %
w tym cukry 5,1 g 6 %
Białko 5,1 g 10%
Sól 0,75 g 13%

* RWS Referencyjne Wartości Spożycia dla wartości   energetycznej i wybranych składników odżywczych dla przeciętnej osoby dorosłej ( 2000 kcal dziennie)

Dane na podstawie REWis Sp. z o.o.

 

 

 

Inne rodzaje potraw na zamówienie. Możliwe przy zamówieniu powyżej 2000 szt. wg przepisu zamawiającego po akceptacji laboratorium i inspekcji.